Mediation

Mediation is een alternatieve vorm van geschiloplossing door een onafhankelijke bemiddelaar: een mediator. De mediator begeleidt de gesprekken, probeert de communicatie tussen beide partijen in goede banen te leiden en ondersteunt bij de onderhandelingen over een goede regeling voor beide partijen (en hun kinderen). De gemaakte afspraken worden vastgelegd in een overeenkomst en kunnen door de rechter worden bekrachtigd.

Juist bij een scheiding is mediation een goed alternatief voor een inhoudelijke procedure bij de rechtbank, omdat:

  • Mediation het mogelijk maakt om uw conflict op te lossen met behoud van een goede  relatie met uw ex-partner. Dat is in het belang van de kinderen;
  • U op maat gemaakte afspraken kunt maken;
  • U de kosten samen kunt delen (in mediation werken wij ook met vaste prijzen);
  • Mediation over het algemeen sneller gaat dan een gerechtelijke procedure.      
     

Hoe werkt mediation?

Bij de mediator aan tafel worden met elkaar alle onderwerpen besproken die bij een (echt)scheiding geregeld moeten worden. Denk aan een zorgregeling voor de kinderen, kinderalimentatie, partneralimentatie en de vermogensafwikkeling. De advocaat-mediator leidt het gesprek in goede banen, informeert over de (juridische) mogelijkheden en aandachtspunten en begeleidt de onderhandelingen tussen partijen. De gemaakte afspraken legt de advocaat-mediator vast in een echtscheidingsconvenant en ouderschapsplan en zorgt tot slot voor de administratieve afhandeling bij de rechtbank.
 

Waarom een advocaat-mediator?

Onze advocaat-mediators zijn deskundig, onpartijdig en aangesloten bij de Nederlandse vereniging Familie- en erfrecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS). Zij hebben naast een intensieve opleiding tot mediator ook een juridische specialisatieopleiding in het familierecht afgerond. Dat maakt dat zij het mediationproces en de onderlinge communicatie tussen partijen op een vakkundige manier kunnen begeleiden én zorgen voor een zorgvuldig en toekomstbestendig echtscheidingsconvenant en ouderschapsplan.
 

Wat doet de vFAS advocaat?

 

Ga terug naar het overzicht  Vrijblijvend kennismaken?