31 maart 2020 / Bijspijkersessie 'De do's en don'ts bij het tijdelijk verhuren van woonruimte'

Nieuwe datum bijspijkersessie
Helaas moeten wij de bijspijkersessie 'De do's en don'ts bij het tijdelijk verhuren van woonruimte' van 31 maart a.s. verplaatsen. Door de ontwikkelingen rondom het coronavirus volgen wij het advies van het RIVM op, om de sociale contacten zoveel mogelijk te beperken. De bijspijkersessie wordt op een later moment opnieuw ingepland. Wij hopen u dan alsnog te mogen verwelkomen.

 

Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. 

 

Kijk voor meer informatie op de pagina van de Corona Ondernemerslijn

 

Op 1 juni 2016 is de Wet doorstroming huurmarkt in werking getreden. Met deze wetswijziging is het mogelijk geworden om woonruimte tijdelijk te verhuren. Het blijkt een gat in de (woning)markt, want van deze mogelijkheid wordt veel gebruik gemaakt. Maar bij de strenge voorwaarden die aan de tijdelijke verhuur van woningruimte worden gesteld, gaat het regelmatig mis... 

Bent u benieuwd waar het misgaat? Kom dan naar onze Bijspijkersessie op dinsdag 31 maart 2020, waarbij onze specialisten, mrs. Lianne Versluis en Karel Boersma, alle juridische do’s en don’ts bespreken, om fouten te voorkomen. 

Naast de do's en don'ts, komen ook de aandachtspunten voor het aangaan van een huurovereenkomst aan bod. Denk hierbij aan de kwalificatie van de huurovereenkomst, de omschrijving van de (contractuele) bestemming van het gehuurde en de verdeling van onderhoudswerkzaamheden. 

Afsluitend bespreken Lianne en Karel nog een aantal actuele ontwikkelingen die - voor de aan- en verhuur van onroerend goed - van belang kunnen zijn. Zo oordeelde de rechtbank Dordrecht onlangs dat het verschaffen van een gebruiksrecht op 100 willekeurige parkeerplaatsen in een parkeergarage, gekwalificeerd wordt als huur. Hierdoor kan het dus zo zijn dat er veel meer overeenkomsten als huur gekwalificeerd worden dan wij nu denken. Denk bijvoorbeeld aan het huren van een kantoorpand met medegebruik van een aantal parkeerplaatsen op een groot parkeerterrein. Om beter op dit soort situaties te kunnen inspelen, praten wij u graag bij over de actuele ontwikkelingen binnen het huurrecht.

Programma:

Ontvangst : vanaf 11.30 uur met koffie
Aanvangstijdstip : 12:00 uur
Pauze : 12.45 uur met broodjes
Einde : 14.00 uur

 

Aanmelden

Wilt u uw kennis op het gebied van het verhuren van woonruimte ook bijspijkeren? Kom dan 31 maart a.s. naar onze bijspijkersessie, die plaatsvindt op ons kantoor aan de Laan van Westroijen 4 in Tiel. Aanmelden kan via onderstaande aanmeldknop. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Mocht u één of meerdere collega’s of een van uw relaties willen meenemen, dan is dat uiteraard mogelijk.

Klik hier om u aan te melden

Bierman Advocaten wil graag haar kennis en ervaring delen met relaties die dagelijks in de vastgoedpraktijk werken. In dat kader wordt deze informatiebijeenkomst kosteloos aangeboden.