Wesley Terhaerdt

Waarom heb je voor een studentstage bij Bierman Advocaten gekozen?

Tijdens mijn studie is er een enorme interesse in het ondernemings- en insolventierecht ontstaan. Hoewel de theorie interessant is, was ik ontzettend nieuwsgierig naar de praktijk. Bierman Advocaten staat bekend om de specialistische kennis op het gebied van herstructureringen en het insolventie- en ondernemingsrecht. Er bestond dus geen betere mogelijkheid dan om daar de praktijk van de advocatuur te ervaren!

Wat was de leukste opdracht tijdens je stage?

Gedurende de stageperiode zijn veel interessante kwesties voorbijgekomen. Eén opdracht springt er voor mij bovenuit: het meewerken aan een ‘conclusie van antwoord’ in het kader van een faillissement. Het was ontzettend leerzaam om betrokken te zijn bij het onderbouwen van de standpunten en te zien hoe de advocaten het processtuk aanvliegen en inkleden. Op het moment dat je bepaalde dingen uit jouw memo’s in dat processtuk ziet terugkomen, dan blijkt dat jouw input écht meegenomen wordt. Die betrokkenheid bij de lopende zaken heb ik als een enorme meerwaarde voor mijn stage ervaren.

Hoe heb je de afgelopen zes weken ervaren?

Vanaf het eerste moment heb ik mij zeer welkom en onderdeel van het ‘team’ gevoeld. Gedurende de stage krijg je de ruimte om jezelf te ontwikkelen en iedereen wil daar graag een bijdrage aan leveren. Bij iedereen staat de deur open om een praatje te maken of om hulp te vragen. Alle collega’s nemen de moeite om je bij de lopende zaken, de besprekingen en de ‘sociale activiteiten’ te betrekken en dat zorgt ervoor dat je echt een compleet beeld van de advocatuur krijgt. De afgelopen zes weken zijn voorbij gevlogen en in die zes weken heb ik ontzettend veel geleerd. De sociale sfeer op het kantoor in combinatie met de gedrevenheid en de specialistische kennis, hebben de stage voor mij onvergetelijk gemaakt.

Wat zijn je plannen voor de toekomst?

Na de student-stage staat de master Ondernemingsrecht aan de Radboud Universiteit op de planning. Door de stage bij Bierman Advocaten is mijn enthousiasme voor de advocatuur alleen maar gegroeid, in de toekomst hoop ik dan ook als advocaat werkzaam te zijn.

Heb je nog tips voor toekomstige student-stagiaires?

Op het moment dat je vragen hebt of ergens in geïnteresseerd bent, schroom dan niet om bij iemand binnen te lopen. Hoe meer initiatief je neemt, hoe meer je uit je stageperiode kunt halen.