Remco Cuijpers

Hoe heb je de afgelopen weken ervaren?

Erg leuk! De sfeer binnen dit kantoor vind je niet zo snel ergens anders. Iedereen is betrokken en heeft tijd voor je als je hulp nodig hebt of gewoon een praatje wilt maken. Het doel van deze stage was om een beeld te krijgen van de advocatuur. Bierman Advocaten heeft hierbij een positieve indruk achtergelaten. De ene opdracht ging soepeler dan de ander, maar alles wat ik hier gedaan heb was leerzaam. Ik heb het geluk gehad dat er redelijk wat zittingen op de agenda stonden die ik allemaal mocht bijwonen. Niet alleen binnen het ondernemingsrecht, maar ook advocaten die op andere rechtsgebieden werkzaam zijn, namen mij mee op sleeptouw. Dat was erg leuk.

Wat was de leukste opdracht tijdens je stage?

Dat was het helpen in een faillissement, bij het uitleveren van goederen aan crediteuren die onder eigendomsvoorbehoud hadden geleverd en hun producten graag terug wilden. Dit gebeurde bij de failliete onderneming op locatie en was heel praktisch. Het was een samenspel tussen werknemers van de failliet die de spullen bij elkaar zochten, de crediteur die checkte of alles er was wat hij wilde meenemen en wij - als Bierman Advocaten - om alles in goede banen te leiden en ervoor te zorgen dat alles volgens het (juridische) boekje ging.

Welke ervaring blijft je het meeste bij? 

Ik ben mee geweest naar vijf zittingen. Allemaal verschillend, maar ook allemaal interessant om bij te wonen. Degene die hierbij het meest uit het oog springt, was de descente in hoger beroep bij het hof. Dit was weliswaar geen ondernemingsrecht, maar het was wel leuk om te zien dat een rechter ook weleens op locatie (en dus buiten de rechtszaal) komt voor een zitting.

Wat zijn je plannen voor de toekomst?

Direct aansluitend op mijn stage bij Bierman Advocaten ga ik nog een stage lopen, dit keer bij de ING Bank. Een hele andere wereld, dus leuk om te kunnen vergelijken met de advocatuur. Daarna rest mij alleen nog een scriptie te schrijven om af te studeren, waarna ik het werkende leven in zal gaan.

Heb je nog tips voor onze toekomstige student-stagiaires?  

Als je vragen hebt of gewoon ergens in bent geïnteresseerd: de deur staat bij iedereen open voor een praatje en iedereen is bereid je te helpen. Dus twijfel niet en loop gewoon even langs.