Floor Smarius

Waarom heb je voor een stage bij Bierman Advocaten gekozen? 

Tijdens mijn master wilde ik nog stage lopen om de theoretische kennis (die ik tijdens mijn studie heb opgedaan) toe te kunnen passen en om te kijken hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Mijn interesse in het insolventierecht is tijdens mijn master ondernemingsrecht flink toegenomen, dus toen ik de vacature van student-stagiaire bij Bierman Advocaten zag, dacht ik: hier wil ik stage lopen. Het kantoor is een full-service kantoor, met specialitische kennis op het gebied van insolventierecht. Hierdoor kon ik binnen het insolventierecht een goed beeld van de praktijk krijgen, maar ook meelopen op andere rechtsgebieden. Dit, in combinatie met de omvang van het kantoor, heeft mij ertoe gezet om bij Bierman Advocaten te solliciteren.  

Hoe heb je de stageperiode ervaren? 

De stage is mij heel goed bevallen en de tijd is voorbij gevlogen. Ik heb mij vanaf het eerste moment zeer welkom gevoeld en ben direct bij allerlei werkzaamheden betrokken geweest. Door mee te gaan naar een aantal faillissementen, het bijwonen van zittingen en cliëntbesprekingen, en het schrijven van memo's, heb ik een beter beeld kunnen krijgen van de praktijk. De sfeer op kantoor en de behulpzaamheid van alle medewerkers, hebben ervoor gezorgd dat ik een leuke en leerzame stageperiode heb gehad! 

Welke ervaring blijft je het meeste bij? 

In mijn allereerste week werd het faillissement van MyCom uitgesproken. Hier werd ik meteen bij betrokken. Hierdoor heb ik kunnen zien hoeveel er geregeld moet worden de eerste dagen na een faillissement en wat er allemaal bij komt kijken. Dit was erg interessant, ook gezien de omvang van het faillissement. 

Wat zijn je plannen voor de toekomst? 

Na mijn stage zal ik mijn laatste mastervakken gaan afronden en mijn scriptie gaan schrijven. 

Heb je nog tips voor onze toekomstige student-stagiaires? 

Neem initiatief en wees niet bang om vragen te stellen. Iedereen is erg behulpzaam en helpt je graag op weg als je er even niet uitkomt. Op deze manier kun je het maximale uit je stageperiode halen!