Félique Kouthoofd

Waarom heb je voor een studentstage bij Bierman Advocaten gekozen?

Vorig jaar was ik bestuurslid bij Rozon, een vereniging voor rechtswinkels. Voor een lezing kwamen twee advocaten van Bierman Advocaten ons iets vertellen over algemene voorwaarden in faillissement. Tijdens de lezing kreeg ik een positieve indruk van het kantoor. Dit werd alleen maar meer toen we met de advocaten naderhand nog koffiedronken. Toen ik ging solliciteren naar een studentstage, dacht ik meteen aan Bierman.

Wat was de leukste opdracht tijdens je stage?

Het leukst vond ik de opdrachten ter voorbereiding van gesprekken met cliënten waar ik zelf ook bij mocht zijn. Door het bijwonen van cliëntgesprekken kon ik zien hoe er met cliënten wordt gesproken en hoe bepaalde zaken worden gecommuniceerd richting de cliënt. Dit was erg leuk en leerzaam.

Hoe heb je de afgelopen zes weken ervaren?

De afgelopen weken waren ontzettend leerzaam en interessant! Op de eerste dag voelde ik mij meteen welkom. Elke dag ben ik met plezier naar kantoor gegaan, o.a. om met (nieuwe) opdrachten aan de slag te gaan.

Wat zijn je plannen voor de toekomst?

Na mijn stage ga ik een semester studeren in Rome. Bij terugkomst wil ik beginnen aan een master. Bij Bierman Advocaten heb ik de kans gekregen een kijkje te nemen in de wereld van de advocatuur. Ik heb een erg positieve indruk gekregen van het vak en hoop na het afronden van mijn studie dan ook mijn carrière te starten in de advocatuur.

Heb je nog tips voor toekomstige student-stagiaires?

Schroom niet om al je vragen te stellen. Bij Bierman Advocaten nemen kantoorgenoten de tijd om jouw vragen te beantwoorden en je mee te nemen in hun werkzaamheden. Ga vooral mee naar zittingen en cliëntbesprekingen, en probeer zoveel mogelijk verschillende dingen te zien en te doen tijdens je stage. De tijd vliegt voorbij!