Danique Meulensteen

Waarom heb je voor een studentstage bij Bierman Advocaten gekozen?

Tijdens mijn onderzoeksmaster onderneming & recht heb ik mij voornamelijk bezig gehouden met het ondernemings- en insolventierecht. Hoewel de theorie interessant is, was ik erg nieuwsgierig naar de praktijk. Toen ik een vacature bij Bierman Advocaten tegenkwam, heb ik meteen gesolliciteerd. Bierman Advocaten is een kantoor met specialistische kennis op het gebied van ondernemings- en insolventierecht en sluit daarmee goed aan bij mijn interesses.

Wat was de leukste opdracht tijdens je stage?

Tijdens mijn stage kreeg ik de opdracht om een dagvaarding te schrijven. Dit was een ontzettend leuke uitdaging, omdat er veel aspecten een rol spelen. Je moet de feiten door en door kennen, zorgvuldig en overtuigend formuleren, het standpunt van de wederpartij ontkrachten en werken vanuit een helicopterview.

Hoe heb je de afgelopen zes weken ervaren?

De stage is mij heel goed bevallen. Door het schrijven van memo’s, het bijwonen van zittingen & afspraken met cliënten en het deelnemen aan interne & jurisprudentie-overleggen heb ik een goed inzicht gekregen in de advocatuur. Daarbij heb ik mij echt part of the family gevoeld! Ik ben niet alleen betrokken bij zaken, maar ook bij lezingen, de borrels en de broodjes Augustinus op vrijdag.

Wat zijn je plannen voor de toekomst?

Na mijn stage ga ik een weekje op vakantie en daarna ga ik nog een stage lopen bij een groter kantoor.

Heb je nog tips voor toekomstige student-stagiaires?

Solliciteer en ervaar het zelf! Dat is de beste manier om erachter te komen of de advocatuur bij je past. Stel tijdens je stage ook vragen en loop bij collega's binnen voor een praatje, zo kun je pas echt de sfeer binnen het kantoor proeven.