Arthur van Leemput

Waarom heb je voor een studentstage bij Bierman Advocaten gekozen?

In de afrondende fase van mijn master burgerlijk recht aan de Radboud Universiteit wilde ik graag stage lopen om de praktijk te leren kennen. Mijn voorkeur ging hierbij uit naar een middelgroot advocatenkantoor met een breed palet aan specialismen. Bij Bierman Advocaten trok de variatie aan rechtsgebieden mij erg aan. En hoewel Bierman vooral bekend is vanwege haar faillissements- en herstructureringspraktijk, heb ik ook een “kijkje in de keuken” mogen nemen op het gebied van contractenrecht, huurrecht, arbeidsrecht en bestuursrecht.

Wat was de leukste opdracht tijdens je stage?

Tijdens mijn stage heb ik meerdere zittingen en cliëntgesprekken mogen bijwonen. Het voorbereiden ervan en meegaan naar deze zittingen en gesprekken was leuk en leerzaam. Op deze manier kon ik zien hoe er met cliënten gesproken werd en hoe een kwestie in de rechtszaal werd behandeld. Hier heb ik enorm veel van opgestoken.

Hoe heb je de afgelopen zes weken ervaren?

De stage is mij super goed bevallen. Ik heb veel geleerd en veel ervaringen opgedaan.
De variatie aan werkzaamheden, de sfeer op het kantoor, het opendeurbeleid en de behulpzaamheid en het geduld van de collega’s hebben ervoor gezorgd dat ik elke dag met plezier naar kantoor kwam. Ook de informele kant van de stage mag natuurlijk niet vergeten worden: de wekelijkse borrels, de leuke lunchuurtjes én de gekke gesprekken en lachmomenten met mijn kamergenote Cynthia. Als kers op de taart maakte de beëdiging van Samantha deze stage helemaal af.

Wat zijn je plannen voor de toekomst?

Vanaf 1 oktober a.s. begin ik met een tweede (parttime) stage. Op de dagen dat ik niet werk, ga ik mijn masterscriptie schrijven. Ik hoop begin volgend jaar te kunnen afstuderen. 

Heb je nog tips voor toekomstige student-stagiaires?

Mijn advies is heel eenvoudig: kom bij Bierman Advocaten stage lopen! In een korte tijd leer je enorm veel in een heel leuk kantoor. Wees vooral niet bang om bij mensen binnen te lopen en vragen te stellen, want iedereen is erg behulpzaam en helpt je graag op weg. Hoe actiever je bent, hoe meer je van het kantoor ziet en hoe leuker de stage wordt. Ik zou zeggen: solliciteer en merk zelf hoe snel je in het geheel wordt opgenomen.