Familie & Erfrecht

Familierecht

Een echtscheiding of het beëindigen van samenwonen zijn emotionele gebeurtenissen die uw leven ingrijpend veranderen. Daar komt bij dat er veel geregeld moet worden. Denk aan het opstellen van een echtscheidingsconvenant, een boedelscheiding of alimentatie. Maar ook over de zorg voor de kinderen moeten afspraken worden gemaakt en vastgelegd.

Wij begrijpen dat er in dit soort situaties veel op u afkomt en dat zowel persoonlijke, zakelijke als emotionele aspecten een rol spelen. Wij begeleiden u in dit traject met gespecialiseerde kennis en oog voor uw persoonlijke belangen. Wij zetten ons in om voor u een goede juridische en financiële oplossing te bereiken. Onze familierechtadvocaten zijn gespecialiseerde echtscheidingsmediators en hebben daarnaast jarenlange ervaring in het voeren van gerechtelijke procedures.

U kunt bij ons terecht voor onder andere:


Speciale aandacht bij ons voor:

Scheiden als ondernemer

Heeft u een eigen onderneming en gaat u scheiden? Onze familierechtadvocaten treden vaak op voor ondernemers of hun partner. Waar nodig betrekken wij uw eigen (financieel) adviseur of accountant erbij. Ook kunnen wij een beroep doen op bijvoorbeeld een accountant of fiscalist uit ons eigen uitgebreide netwerk. Of een specialist van ons kantoor op een ander rechtsgebied. Denk bijvoorbeeld aan het ondernemingsrecht of arbeidsrecht. Samen zien we meer en realiseren we sterkere oplossingen.
 

Mediation

Mediation is een alternatieve vorm voor het oplossen van geschillen door een onafhankelijke bemiddelaar: een mediator. De mediator begeleidt de gesprekken, probeert de communicatie tussen beide partijen in goede banen te leiden en ondersteunt bij de onderhandelingen over een goede regeling voor beide partijen (en hun kinderen). De gemaakte afspraken leggen we in een overeenkomst vast en kunnen door de rechter worden bekrachtigd.

Juist bij echtscheiding is mediation een goed alternatief voor een inhoudelijke procedure bij de rechtbank, omdat:

Onze advocaat-mediators zijn onpartijdig en aangesloten bij de vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS).  
 

Erfrecht

Een erfenis gaat onlosmakelijk samen met een overlijden, vaak van een dierbare. Een emotionele gebeurtenis. Door de toename van het aantal samengestelde gezinnen en van het aantal vermogende ouderen, leidt een nalatenschap steeds vaker tot een geschil. Wij begeleiden u vakkundig in het vaak complexe samenspel van persoonlijke, juridische en zakelijke belangen. Met de juiste mix van gespecialiseerde juridische kennis van het erfrecht en een goed gevoel voor de emotionele aspecten en belangen.

Bij erfrechtzaken kunt u denken aan: