9 november 2017 / lunchbijeenkomst Bouwrecht

Remedies tegen de tekortschietende (onder)aannemer en actualiteiten Bouwrecht

Voor aannemers, architecten, adviseurs, opdrachtgevers en overheden


Op donderdag 9 november 2017 bent u weer van harte welkom op de lunchbijeenkomst Bouwrecht van Bierman Advocaten. Tijdens deze bijeenkomst staan de volgende onderwerpen centraal:

Remedies tegen de tekortschietende (onder)aannemer

Met het toenemende aanbod van werk komt het helaas steeds vaker voor dat een onderaannemer niet op tijd op het werk verschijnt of na de oplevering van het werk niet bereid blijkt om gebreken te herstellen. Ook leveranciers van bouwmaterialen stellen de levering nogal eens uit. Dit heeft (voor u) vervelende gevolgen. Tijdens de bijeenkomst bespreken we de middelen die u als hoofdaannemer/opdrachtgever hebt om nakoming van de overeenkomst te bewerkstelligen of om aanspraak te maken op schadevergoeding.

Actualiteiten Bouwrecht

Tijdens het tweede deel van de bijeenkomst gaan we in op de laatste ontwikkelingen in het bouwrecht. Denk hierbij aan de voortgang van de invoering van nieuwe wet- en regelgeving, zoals de laatste stand van zaken van de nieuwe Omgevingswet. Ook bespreken we recente jurisprudentie, zoals de waarschuwingsplicht van de aannemer in geval van meerwerk. Aan de hand van een uitspraak van de Raad van Arbitrage voor de Bouw leggen we uit wat de gevolgen voor een hoofdaannemer kunnen zijn wanneer er rechtstreeks overleg plaatsvindt  tussen haar onderaannemer en haar opdrachtgever.

Zoals u van ons gewend bent, is er weer alle gelegenheid om uw vragen te stellen en onder het genot van een broodje te netwerken. Uiteraard kunt u uw vragen ook voorafgaand aan de bijeenkomst inzenden.

Bierman Advocaten wil graag haar kennis en ervaring delen met relaties die dagelijks in de bouwpraktijk werken. In dat kader wordt deze informatiebijeenkomst kosteloos aangeboden.


Praktische informatie & programma

Datum : donderdag 9 november 2017
Locatie : Bierman Advocaten, Laan van Westroijen 4 te Tiel
Ontvangst : vanaf 11:30 uur met koffie
Aanvangstijdstip : 12:00 uur
Pauze : 12:45 uur (met broodjes)
Einde : 14:00 uur

 

Mocht u één of meerdere collega’s of een van uw relaties willen meenemen, dan zijn zij uiteraard ook welkom.

Mocht u vragen over de bijeenkomst hebben, neemt u dan contact op met mr. Karel Boersma via boersma@bierman.nl  of 0344 - 677188.

Graag tot 9 november a.s.!

Deze bijeenkomst heeft inmiddels plaatsgevonden. U kunt zich niet meer aanmelden.