28 november 2019 / Arbeidsrecht: van oud naar nieuw


Arbeidsrecht: van oud naar nieuw

- Van WWZ naar WAB -

Voor het tweede jaar op rij organiseert ons kantoor het seminar “Arbeidsrecht: van oud naar nieuw”. Dit jaar in samenwerking met Werkzaak Rivierenland en het UWV. Tijdens het seminar bespreken wij de belangrijkste wetswijzigingen en ontslagroutes binnen het arbeidsrecht. Uiteraard met veel aandacht voor de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) die op 1 januari 2020 grotendeels in werking treedt. Goed voorbereid het nieuwe jaar in? Kom dan op donderdag 28 november 2019 naar ons seminar.   
 

Belangrijkste wijzigingen en grootste valkuilen van de WAB

Wordt het ontslag makkelijker gemaakt voor werkgevers met de komst van de i-grond? Is het nog verstandig om oproepkrachten in dienst te houden? En hoe zit het ook alweer met de transitievergoeding? Samantha Kranenburg en Niels van den Bogaard bespreken de belangrijkste wijzigingen en grootste valkuilen van de WAB.
 

Actualiteiten ontslagrecht UWV

Veel werkgevers verdwalen in de procedures die bij het UWV gevolgd moeten worden. Daarom nemen de juristen Jennifer Theissen, Trudy Slijkhuis en Luuk Grob van het UWV u mee in de meest voorkomende vragen van dit moment op het gebied van het ontslagrecht. Hoe zit het met de compensatieregeling voor de transitievergoeding bij ontslag na langdurig ziekte? Wat verandert er in de premiedifferentiatie? En wat moet je eigenlijk aannemelijk maken om iemand op bedrijfseconomische gronden te kunnen ontslaan? Deze vragen (en meer) worden tijdens de lezing actualiteiten ontslagrecht UWV beantwoord.
 

Programma

09:00 uur : ontvangst
09:30 uur : Do's and don'ts van de WAB
10:45 uur : pauze
11:00 uur : Actualiteiten ontslagrecht UWV
12:00 uur : lunch

 

Locatie

Bierman Advocaten, Laan van Westroijen 4 in Tiel.
 

Aanmelden

Aanmelden kan via onderstaande aanmeldknop. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Let op: er zijn nog maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Inschrijven gaat op volgorde van aanmelding. Wanneer het seminar is volgeboekt, ontvang je hierover uiteraard bericht en is het mogelijk je op de reservelijst te laten plaatsen voor als er afmeldingen zijn.  

Klik hier om je aan te melden


Het seminar 'Arbeidsrecht: van oud naar nieuw' wordt mede mogelijk gemaakt door: