23/02/2017: Lunchbijeenkomst Bouwrecht - De nieuwe Omgevingswet en de waarschuwingsplicht van de aannemer

Voor aannemers, architecten, adviseurs, opdrachtgevers en overheden

Op donderdag 23 februari a.s. bent u weer van harte welkom op de lunchbijeenkomst Bouwrecht van Bierman Advocaten. Tijdens deze bijeenkomst staan de volgende onderwerpen centraal.

Het nieuwe omgevingsrecht

Het omgevingsrecht zoals wij dit nu kennen in Nederland is geregeld in tientallen verschillende wetten en nog eens honderden regelingen. Ingewikkeld en traag, zo zou het omgevingsrecht nu omschreven kunnen worden. De overheid heeft dit ook ingezien en om die reden zal het omgevingsrecht worden gewijzigd, versoberd en samen worden gevoegd in één wet, de nieuwe Omgevingswet. Hiermee moet het makkelijker worden om bouwprojecten te starten. Hoewel de invoering nog even op zich laat wachten (gepland in 2019) is het van belang dat u op de hoogte bent van de aanstaande wijzigingen en wat dit voor u zal betekenen. Tijdens de bijeenkomst zullen de wijzigingen worden besproken en krijgt u tips hoe u het beste in kunt spelen op die wijzigingen.

Waarschuwingsplicht van de aannemer

Naast de Omgevingswet wordt ook ingegaan op de waarschuwingsplicht van de aannemer. Op grond van de wet rusten op een aannemer diverse waarschuwingsverplichtingen, onder andere voor fouten in opdrachten of gegevens afkomstig van de opdrachtgever, maar ook voor de financiële gevolgen van meerwerkopdrachten. Wij zetten de diverse waarschuwingsplichten voor u op een rij en deze worden aan de hand van praktijkvoorbeelden toegelicht.

Zoals u van ons gewend bent, is er weer alle gelegenheid om uw vragen te stellen en onder het genot van een broodje te netwerken. Uiteraard kunt u uw vragen ook voorafgaand aan de bijeenkomst inzenden. Bierman Advocaten wil graag haar kennis en ervaring delen met relaties die dagelijks in de bouwpraktijk werken. In dat kader wordt deze informatiebijeenkomst kosteloos aangeboden.
 

Praktische informatie

Datum : 23 februari 2017
Locatie : Bierman Advocaten, Laan van Westroijen 4 te Tiel
Ontvangst : vanaf 11.30 uur met koffie
Aanvangstijdstip : 12.00 uur
Pauze : 12.45 uur (met broodjes)
Einde : 14.00 uur

 

 

 
U kunt zich via de aanmeldknop aanmelden. Mocht u één of meerdere collega’s of een van uw relaties willen meenemen, dan is dat uiteraard mogelijk. Mocht u vragen over de bijeenkomst hebben dan kunt u contact opnemen met mr. Karel Boersma via boersma@bierman.nl of 0344 - 677188.

Graag tot 23 februari a.s.!

Deze bijeenkomst heeft inmiddels plaatsgevonden. U kunt zich niet meer aanmelden.