16 mei 2019 / Dossier op orde, missie op orde: conflicten met werknemers vanuit een juridisch en militair perspectief

Voor de meeste ondernemers heeft het geen top priority: het personeelsdossier. Zonde. En een gemiste kans. Een goed opgebouwd personeelsdossier kan een ontslagprocedure namelijk maken of breken. Maar wat mag je eigenlijk opnemen in een personeelsdossier en wat niet (denk bijvoorbeeld aan camerabeelden)? En wat zijn de rechten van de werknemer? Mag hij/zij het dossier ook inzien?

Op donderdag 16 mei 2019 organiseren wij – in samenwerking met Luitenant-Kolonel Robert Versteeg (Luchtmacht) van de Lingewaard Group (hét training- en coachingsbureau) – het seminar “Dossier op orde, missie op orde: conflicten met werknemers vanuit een juridisch en militair perspectief”. Tijdens dit seminar leggen wij uit hoe een goed opgebouwd personeelsdossier ineens ook kan volstaan als een ontslagdossier én hoe u om kunt gaan met conflicten op de werkvloer. Uiteraard geven wij u tips hoe u zo’n dossier kunt opbouwen, zodat u de kans op een succesvolle ontslagprocedure aanzienlijk kunt verhogen. Dossier op orde, missie op orde! 

Militair perspectief

Luitenant-Kolonel Robert Versteeg (Luchtmacht) is reservist en werkt in zijn ‘civiele’ baan ‘in support of’ ondernemers. In een sessie waarin u mag meedoen, neemt hij u mee in de militaire kijk op conflicten met werknemers. Daarin spelen voorbereiding en duidelijkheid een rol, maar wellicht niet zoals u denkt. Robert is, naast zijn bedrijfsadviseurschap, verantwoordelijk voor advisering van commandanten over samenwerking met het bedrijfs- en organisatieleven.

Juridisch perspectief

Kijken we naar het juridisch perspectief, dan sta je als werkgever eigenlijk altijd 2-0 achter, want een werknemer wordt op veel fronten beschermd. Om een werknemer te ontslaan moet je dus van goeden huize komen. Een goede dossieropbouw is hierbij een must. Samantha Kranenburg en Niels van den Bogaard leggen o.a. uit waar een personeelsdossier aan moet voldoen, om het te kunnen transformeren in een ontslagdossier.  

Programma

15:00 uur : ontvangst
15:30 uur : Lezing: Conflicten met werknemers vanuit een militair perspectief
16:30 uur : pauze
16:45 uur : Lezing: Conflicten met werknemers vanuit een juridisch perspectief
17:45 uur : borrel

 

 


 

Aanmelden

Wilt u ook weten waar een personeelsdossier aan moet voldoen, zodat u – indien nodig – het personeelsdossier kunt transformeren in een ontslagdossier? Meldt u zich dan aan voor ons seminar via onderstaande aanmeldknop. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Denkt u dat een relatie van u eveneens geïnteresseerd is in deze bijeenkomst? Nodig hem of haar dan gerust uit.

Klik hier om u aan te melden