K.F. (Karel) Leenhouts

Advocaat

'Mijn passie ligt in het wegnemen van de drempel voor rechtshulp. In het tijdig meedenken en meeleven met een bedrijf en de mensen die er werken. In het bieden van praktische antwoorden op vragen en problemen. Ik voorkom liever een procedure door een goed advies of contract.

Het draait er voor mij om dat mensen zich redelijk en billijk opstellen; koste wat kost je gelijk halen heeft lang niet altijd de gewenste consequenties. Ik sta er op het moment dat het moet en procedeer desnoods tot aan de hoogste rechter, maar zoek het veel liever in een minder ingewikkelde en tijdrovende oplossing. Daarmee is een cliënt in mijn ervaring meestal beter af.'

Karel Leenhouts is sinds 1978 advocaat en was tot 1 juli 2021 als partner aan ons kantoor verbonden. Vanaf deze datum is hij, met zijn meer dan 43 jaar ervaring als advocaat ,"of counsel” voor ons kantoor werkzaam op het gehele terrein van ondernemingsrecht, met als speerpunten arbeidsrecht, contracten- en franchiserecht.

                 


Opleidingen

Erasmus Universiteit Rotterdam (Nederlands recht)

Werkgebieden

Arbeid & Pensioen, Contractenrecht, Ondernemingsrecht, Food, Retail, Franchise, Reorganisatie

Specialistenverenigingen

Vereniging van Arbeidsrechtadvocaten Ressort Arnhem
Vereniging Corporate Litigation
Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland
Plaatsvervangend lid raad van discipline Arnhem-Leeuwarden

Nevenfunctie(s)

Secretaris Stichting Varik's Belang
Bestuurslid van Heumen de Sitter Stichting


Geregistreerde specialisaties in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten

Karel Leenhouts heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied. 

terug naar overzicht