J.M.A.J. (Johan) Thielen

Advocaat

'Waar een ondernemer passie heeft voor ondernemen, heb ik dat voor het ondernemingsrecht. Wat mij betreft een mooie combinatie, want zo kan de ondernemer ondernemen en houd ik mij – alsof het mijn eigen onderneming is – bezig met wet- en regelgeving én de juridische vraagstukken. Eigenlijk alle regelgeving waar een ondernemer mee te maken heeft, valt onder het ondernemingsrecht. Erg breed, maar daar ligt voor mij juist de uitdaging. Aandeelhoudersgeschillen, fusies en overnames, contracten, financiering en zekerheden.. alles komt voorbij. 

Naast mijn specialisatie in het ondernemingsrecht ben ik ook benoembaar curator. In het faillissementsrecht gaat het vaak over de pijn verdelen over de verschillende betrokken partijen. Je hebt altijd te maken met tegenstrijdige belangen. Het iedereen naar de zin maken lukt nooit, maar ik wil wel alle betrokkenen het gevoel geven dat er naar hen wordt geluisterd, dat ik hen respecteer en hun medewerking waardeer. Alleen dan is het mogelijk een faillissement ordentelijk af te handelen en er het beste van te maken. Hoe ingewikkeld het juridisch soms ook is, het blijft mensenwerk.'


Opleidingen

Katholieke Universiteit Brabant (Nederlands recht)
Grotius Academie (Insolventierecht)
Grotius Academie (Vennootschaps- en Ondernemingsrecht)

Werkgebieden

Ondernemingsrecht, Insolventierecht, Herstructurering

Specialistenverenigingen

Vereniging van Insolventierecht Advocaten (Insolad)


Geregistreerde specialisaties in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten

Johan Thielen heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied. 

terug naar overzicht