C.G. (Cees) Klomp

Advocaat

“Iedere organisatie doorloopt een levenscyclus van opkomst, consolidatie en neergang. Daarnaast zijn er externe factoren die een acuut negatieve invloed kunnen uitoefenen. In veel gevallen is dan ook de noodzaak aanwezig om tot een financiële en/of organisatorische herstructurering te komen om insolventie te voorkomen. Die situaties zijn ingrijpend en vergen specialistische kennis van hoog niveau, een brede ervaring in insolventievraagstukken en strategisch denken. In de vele jaren die ik in deze praktijk werkzaam ben ervaar ik de samenwerking met de ondernemer die voor zware keuzes staat, als dynamisch, menselijk maar zeker ook uitdagend. Vanuit een vaak bijna uitzichtloze situatie samen “de tent” vlottrekken geeft grote voldoening. Maar ook in faillissementen zijn de uitdagingen groot. Of ik nu als curator optreed en tracht een voor alle partijen aantrekkelijke doorstart te bewerkstelligen of als advocaat voor bijvoorbeeld de financier, iedere situatie vraagt een eigen aanpak. Het zijn al deze facetten die het vak van advocaat in herstructureringen zo aantrekkelijk maken. Een schitterend vak!”.


Opleidingen

Rijksuniversiteit Utrecht (Bedrijfs Sociaal Economisch recht)
Grotius Academie (Insolventierecht)
Commissarissencyclus Nyenrode Business Universiteit

Werkgebieden

Herstructureringen en Insolventierecht

Specialistenverenigingen

Vereniging van Insolventierecht Advocaten (Insolad)

Nevenfunctie(s)

Lid Raad van Commissarissen Euretco Holding B.V.
Voorzitter van de Raad van Advies Huibers Holding B.V.
Secretaris en lid van het bestuur van de Stichting Seven Oaks


Geregistreerde specialisaties in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten

Cees Klomp heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied. 

terug naar overzicht