Echtscheidingsrecht

Een echtscheiding, of een beëindiging van samenwoning, is een ingrijpende gebeurtenis. Met aan de ene kant financiële verwikkelingen rond zaken als alimentatie en boedelscheiding. En aan de andere kant emotionele aspecten, bijvoorbeeld als het gaat om de vraag hoe de zorg voor de kinderen moet worden geregeld.

Om bij dit alles tot de juiste keuzes te komen, is specialistische kennis een absolute noodzaak. De advocaten van onze sectie Personen- en familierecht beschikken over die kennis. In overleg met u kunnen zij bovendien trachten conflicten te voorkomen en via echtscheidingsbemiddeling (mediaton) tot afspraken te komen over de te regelen zaken. Twee van onze medewerkers zijn gediplomeerd echtscheidingsbemiddelaar en aangesloten bij de Vereniging voor Familierecht Advocaten en Scheidingsbemiddelaars (VFAS). Waar nodig werken wij samen met fiscalisten en accountants.

Vanzelfsprekend kunt u ook bij ons terecht voor specifieke vragen op het gebied van (kinder)alimentatie, gezag, ouderschapsplannen, adoptie, onderbewindstelling of curatele.

Hier treft u meer informatie over dit rechtsgebied.