3 november 2016: Bierman Academy voor Controllers

Gepubliceerd op 06-10-2016

Op het juridisch vlak vinden doorlopend ontwikkelingen plaats die van belang zijn voor de dagelijkse praktijk. Met ingang van dit jaar organiseert Bierman Advocaten drie keer per jaar onder de naam Bierman Academy voor Controllers bijeenkomsten voor controllers.

Tijdens de bijeenkomsten kunt u juridische workshops volgen. Daarbij worden onderwerpen op interactieve wijze besproken aan de hand van casussen en praktijkervaringen. Telkens wordt de vertaling naar de praktijk gemaakt.

Om het programma zoveel mogelijk te laten aansluiten bij uw praktijk, kunt u van te voren een eigen praktijkcasus aanleveren.

De eerste bijeenkomst vindt plaats op 3 november a.s. Wij nodigen u hiervoor van harte uit. Hieraan zijn geen kosten verbonden. Vanzelfsprekend kunt u ook een andere controller als introducé meenemen.

 

Programma

13.30 uur  Ontvangst 
14.00 uur  Opening 
14.15 uur  Workshopronde 1 
15.45 uur  Pauze 
16.00 uur  Workshopronde 2 
17.30 uur  Borrel 

 

Workshops

Valkuilen in het contractenrecht
Docent: Cathelijne Elassaiss-Schaap Zowel tijdens de looptijd van overeenkomsten als rond de beëindiging daarvan – op welke grond dan ook – moet de eigen positie zoveel mogelijk worden geoptimaliseerd en gewaarborgd. Dit vraagt om strategische keuzes, waarbij zowel juridische als commerciële valkuilen dienen te worden vermeden. Aan de hand van casussen wordt ingegaan op onder meer de volgende vraagstukken: ontbinden of opzeggen, verjaring en stuiting, uitleg van overeenkomsten en opzegging van duurovereenkomsten.

Faillissementsrecht in de praktijk
Docent: Cees Klomp
Ieder bedrijf kan te maken krijgen met handelspartners en contractspartijen die in zwaar weer verkeren. Dit kan grote consequenties voor de eigen onderneming hebben. Aan de hand van casussen wordt ingegaan op onder meer de volgende vraagstukken: Hoe kan de positie van uw eigen bedrijf zoveel mogelijk worden veiliggesteld? Wat zijn de gevolgen van een faillissement of surseance van betaling voor handelspartners? Waar moet u aan denken wanneer u te maken krijgt met een curator?

Over de sprekers

Cathelijne Elassaiss-Schaap is partner bij Bierman Advocaten. Zij is gespecialiseerd in contractenrecht, bestuurdersaansprakelijkheid en financiering & zekerheden. Ook heeft zij ruime ervaring op het gebied van insolventierecht.

Cees Klomp is partner bij Bierman Advocaten en gespecialiseerd in insolventierecht. Hij is als curator en bewindvoerder benoemd geweest in veel spraakmakende faillissementen en surseances van betaling, zoals Vitesse, Van Hattem Vlees en Klomp Groepsvervoer. Hij is commissaris bij o.a. Euretco Holding B.V. en COOP supermarkten.

Locatie

Bierman Advocaten, Laan van Westroijen 4 in Tiel.

Inschrijven kan via onderstaand aanmeldformulier. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met
Cathelijne Elassaiss-Schaap (0344-677 188 of elassaiss@bierman.nl).

Wij hopen u tijdens de bijeenkomst van 3 november a.s. te mogen begroeten. 

Inschrijven

Svp als volgt invoeren: Dhr/Mevr Voorletter(s) Achternaam Functie

Maak hier uw keuze: